Over Tilburg Dansstad

OVER TILBURG DANSSTAD
Tilburg als huis voor de dans. Alle faciliterende dansinstellingen van de stad werken samen aan de dansmagneet voor publiek uit Tilburg en Zuid-Nederland, voor professionele danskunstenaars en amateurdansers, voor buitenlandse choreografen en bezoekers. In een wendbare, uitnodigende omgeving veroorzaakt de samenkomst van danskunstenaars met de meest uiteenlopende achtergronden artistieke beweging. Vernieuwing en traditie, klein en groot, koesteren hun eigen kracht maar weten elkaar ook te vinden. Publiek en kunstenaars zitten dicht op elkaars huid en gaan in gesprek. De dans vindt zijn weg in de stad, en de stad zijn weg naar de dans. Tilburg Dansstad ziet de stad als podium.
Tilburg Dansstad werkt samen met diverse partijen in en buiten de stad. De zes kernpartners, allen in Tilburg dichtbij elkaar gevestigd, vormen een sterke troef in de profilering, regionaal en (inter-) nationaal. Door deze samenwerking ontstaan nieuwe mogelijkheden in publieksbereik, krijgen makers ruimte om zich te ontwikkelen en nieuwe speelplekken te benutten.
 Hoofdevents zijn onder meer de International Choreographers Week in het voorjaar en Oktober Dansmaand.

KERNPARTNERS
De kernpartners van Tilburg Dansstad werken samen op het gebied van talentontwikkeling, programmering en marketing. Dit zijn: Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Theaters Tilburg, De NWE Vorst, Kunstbalie, DansBrabant en Factorium.

HOOFDEVENTS
OKTOBER DANSMAAND
Voelsprieten uit, zintuigen op scherp: de hele maand oktober is Tilburg de speeltuin van de dans, zowel op straat als in de theaters.

INTERNATIONAL CHOREOGRAPHERS WEEK
Tilburg Dansstad brengt jaarlijks lokaal, nationaal en internationaal danstalent samen om buiten het welbekende te werken en te denken en zo hun creatieve proces te stimuleren. Dit wordt gedaan tijdens de International Choreographers Week (ICW). Deze week wordt georganiseerd door verschillende partners van Tilburg Dansstad (De NWE Vorst, DansBrabant, Theaters Tilburg en Fontys Hogeschool voor de Kunsten).