• Foto: Moving Futures Campagnebeeld

Moving Futures viert voorjaar in Tilburg

16:17, maart 24, 2019
Geplaatst door DansBrabant.

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs elf verschillende steden in Nederland. In een even verfrissend als veelzijdig programma van voorstellingen, installaties, films en feestjes trekt een eigenzinnige generatie aan je voorbij die de dansdiscipline oprekt. Deze startende en verder gevorderde dans- en performancekunstenaars schitteren net zo hard op de pont, in de bioscoop en midden in de winkelstraat (geen dansdrempels!) als op het podium. Met het randprogramma van open studio’s, workshops, essays en de betere borrelpraat zet Moving Futures je overal met je neus bovenop. Een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. www.movingfutures.nl

In Tilburg vieren we voorjaar, dans, food, film en woord, van de straat via de tuin tot in de grote zaal van het theater. DansBrabant vult het programma van spannende voorstellingen aan met al even spannende installaties, een testsessie/talkshow en essays-met-kloten. Southern hospitality!

Bekijk hier het volledige programma.

Met op donderdag 9 mei: voorstellingen van Sigrid Stigsdatter Mathiassen en Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage, testsessie van de nieuwe productie van The100Hands, openingsact door Eulàlia Bergàda, waxinstallatie van Eleni Ploumi, Dance Talk met Merel Heering, Dans&Durf Expo, Cinedans filmprogramma en BBQ.

Met op vrijdag 10 mei: voorstellingen van Joseph Simon en NEON, Film & Dans Talent Talk i.s.m. Pop Up Cinema, testsessie The100Hands, waxinstallatie Eleni Ploumi, Dans&Durf Expo, Cinedans filmprogramma en BBQ.

En op zaterdag 11 meiHEROES van Igor Vrebac, dans & wetenschap door Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen, studiopresentatie en installatie van Karel Tuytschaever/BARRY, lecture performance van Nikita Maheshwary, Dans&Durf Expo en BBQ.