• Foto: Amat Bolsius

Inclusive Dance Event

15:32, mei 02, 2017
Geplaatst door DansBrabant.

Kom naar het Inclusive Dance Event over de toekomst van danscarrières en dansonderwijs op 23 mei. Georganiseerd door Fontys Dansacademie, DansBrabant en partners als onderdeel van het internationale Erasmus+ project. Dit evenement markeert het slot van het project en de opmaat naar verdere ontwikkelingen, inclusief de lancering van de community inclusivedance.eu.
Deze interactieve dag is bedoeld voor docenten, studenten, werkveld partners en professionals binnen en buiten de kunsten, die geïnteresseerd zijn in het opzoeken en overschrijden van de grenzen van de dans en bewegingspraktijk.

Programma Inclusive Dance Event
Ontdek verschillende inclusieve perspectieven en toepassingen op dans en haar toekomst. Het interactieve evenement biedt lezingen en rondetafelgesprekken met onder andere dramaturg Guy Cools en dans entrepreneur Andrew Greenwood. Er zijn bewegingsworkshops in somatische praktijken, het werken met (publieke) ruimte en inclusie dans. In het onderdeel Dream Café wordt samengewerkt aan toekomstperspectieven. Deel jouw verhaal en vragen over de mogelijkheden van dans, in relatie tot jouw praktijk, en ontmoet andere deelnemers. Uiteraard is er ook tijd voor reflectie, ontspanning, eten en drinken.

Praktische informatie & registratie
Eten en drinken inbegrepen. Deelname is gratis, maar registratie is wel noodzakelijk: hier registreren.
Tijd: 9.00 – 17.30 u. Locatie: Factorium, Koningsplein 11A, 5038 WG Tilburg. De voertaal van het evenement is Engelstalig. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, volg dan sommige delen via livestream.

Over het project Inclusive: The transferable skills of the dance artist
Het project is gestart vanuit de wens om bij te dragen aan nieuwe perspectieven en praktijken van dans in diverse contexten binnen en buiten de kunst. De internationale samenwerking wordt gedragen door Fontys Dansacademie, Artesis Royal Conservatoire Antwerpen, Duncan Centre Praag, DansBrabant / Tilburg Dansstad, Demos Antwerp en Parkinson Help vz.