• Foto: © Jean van Lingen
  • Foto: © Jean van Lingen
  • Foto: © Jean van Lingen

Stichting Backbone/Alida Dors

True Colors (minimum leeftijd 12+)

vrijdag 19 mei 2017

Zie mij. Bewonder en benijd mij. In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Waar Alida Dors in haar vorige productie samenwerkte met taalvirtuoos Typhoon vond ze voor True Colors een artistieke partner in muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken. 

Niet eerder kwamen zoveel verschillende kunstvormen samen in een voorstelling van BackBone. Continue zijn ze met elkaar in dialoog en vloeien zelfs in elkaar over: een ultieme verrijking van Alida’s danstaal.

De Volkskrant over True Colors: "Tegenover de eigentijdse rap, en dat is een mooi contrast, staat de klassieke stem van operazanger Maciej Straburzynski, die diepe emoties en vervlogen tijden oproept. Een derde kracht die aan de dansers trekt, zijn de (live) video's en stills van henzelf, projecties die steeds meer ruimte innemen en zo beeldbepalend worden. De glamourlooks en virtuoze breakstunts die we hierop zien, hebben niks te maken met het harde, bijna machinale zwoegen van dezelfde dansers op het podium." (★★★☆☆ Mirjam Van Der Linden) 

Een coproductie met Silbersee, Productiehuis Rotterdam, Het Klooster (Woerden) en Tanzhaus NRW (Düsseldorf). Choreografie & concept Alida Dors, performance Pom Arnold (dans), Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Delano Spenrath (dans), Guus van der Steen (spoken word), Maciej Straburzynski (zang), muziek DJ Lovesupreme & Silbersee, videoprojectie Manuel Rodrigues & Sara Orfali

Minimum leeftijd: 12+

Tickets

vr 19 mei, 2017
De NWE Vorst
Vanaf 20:30
Vanaf €16
Koop ticket