Bitter Sweet Dance | Liat Waysbort

Titanic

woensdag 09 mei 2018

Dansen tot je zinkt. Bitter Sweet Dance brengt een actuele remake van Ohad Naharins memorabele dansvoorstelling The Sinking of the Titanic (1989) die geïnspireerd was op het onverzettelijke orkest dat doorspeelde terwijl de iconische boot ten onder ging. 

Onheil overvalt de dansers, maar ze gaan niet zomaar ten onder. Radicaal omarmen ze alle keuzes en mogelijkheden die ze hebben om hun einde te beïnvloeden. Krachtig en explosief, breekbaar en verstild nemen ze je mee in hun strijdlust, doodsangst, berusting en verbondenheid. Een bitterzoete avond waarin, naast de onvermijdelijke scheur in mensenlevens, hoop en kameraadschap voelbaar worden.

Als tiener zag Liat Waysbort The Sinking of the Titanic en dit werk maakte diepe indruk op haar. In 2015 richtte ze Bitter Sweet Dance op, waarmee ze voorstellingen creëert die tot in elke vezel van je lichaam doordringen. Het werk ondermijnt clichés rond leeftijd, gender en lichamelijkheid, rekt definities van schoonheid op en maakt al het menselijke tastbaar.

Concept & choreografie Liat Waysbort, dansers en co-makers Lucija Božicevic, Matija Franješ, Mara Hulspas, Theo Samsworth, Ivan Ugrin, Carolina Alessandra Valentini, Minouche van de Ven, Goda Žukauskaite

Tickets

wo 09 mei, 2018
De NWE Vorst
Vanaf 20:30
Entree € 16,00 | Vroege Vogels (tot 1 mei) € 13,00
Koop ticket