Hilde Elbers en Heather Ware

The Beauty of Falling Apart

donderdag 02 mei 2019

Vanuit hun gedeelde, diepgewortelde passie voor het buitenleven en de natuur maken Hilde en Heather een solo voor elkaar. Ze zijn geïntrigeerd door het moment waarop de kracht van de natuur verandert van bevrijdend in bedreigend, het moment waarop onze eigen onbeduidendheid op de proef wordt gesteld en de drang om te overleven het overneemt.
In deze solo’s gebruiken Hilde en Heather alleen wat ze voorhanden hebben; elkaar, hun lichamen en de fysieke ruimte die ze innemen, om de dunne lijn te bewandelen van ‘je veilig genoeg voelen’.

The Barren Lands
As the earth moves beneath my feet
fire and ice search for an anchor colliding
in the cathedral of flesh as it all
rises up to meet me


Choreograaf Hilde Elbers onderzoekt hoe we onderdak en veiligheid kunnen vinden in ons eigen lichaam en in de wildernis van onze eigen primitieve aard. Een solo balancerend op de grens van observatie, overgave en gevecht.


A Fine Kind of Madness
What if you can’t go back, 
what if you can’t downclimb? 
Can we give ourselves over to the beauty of falling apart?


Een voortdurende fascinatie van choreograaf Heather Ware is het onderzoek naar risico. In A Fine Kind of Madness zet Heather een stapje terug en neemt ze afstand van het begrip risico om de onderliggende gedachte van veiligheid te bestuderen.

Tickets

do 02 mei, 2019
Theater De Nieuwe Vorst
Vanaf 20:30
Vanaf €17
Koop ticket

Agenda

dansmaand

terug naar overzicht