• Foto: copyright Koektrommel Studio (tijdens Cultuurnacht Breda)

Johnny Lloyd & Jacqueline Hamelink

swan[remix]

vrijdag 27 juli 2018

Gelikte popsongs en duistere soundscapes geven ‘De Zwaan’ modern jasje
 
Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer De stervende zwaan danste die haar wereldberoemd maakte. De melodie ervan, De Zwaan, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits.
 
In swan[remix] brengen celliste-performer Jacqueline Hamelink en contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven vier totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van De Zwaan, een nieuwe ‘hit’.
 
Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëerden Hamelink en Lloyd (Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui) een aantal ‘zwanen’, die in swan[remix] samen een veelkleurig geheel vormen. De voorstelling beweegt zich tussen uitersten; van gelikte popsong tot duistere soundscapes tot hedendaags klassiek. Met swan[remix] laten ze niet de geïdealiseerde ballerina of musicus zien, maar tonen zij juist de mens die tekortschiet maar blijft proberen.

swan[remix] is een coproductie met DansBrabant en November Music, en wordt mede mogelijk gemaakt wordt door BKKC Impulsgelden, Makersfonds Tilburg, Prins Bernard Cultuurfonds en gemeente Eindhoven.
 
In het najaar van 2017 en in de eerste maanden van 2018 presenteerden Hamelink en Lloyd materiaal als work-in-progress: verschillende ‘zwanen’ waarin de synergie van muziek en dans op experimentele wijze  werden onderzocht.

Trailer

CREDITS: Concept en uitvoering: Jacqueline Hamelink en Johnny Lloyd
Muziek: Aart Strootman, Camille Saint-Saëns, Guy Harries, Laetitia van Krieken en Richard van Kruysdijk
Eindregie: Johanna van Steen
Dramaturgie: Arthur Kok en Pietjan Dusee
Productie: Tegest Pecht-Guido
Lichtontwerp: Ellen Knops
Techniek: Maarten Blom
Coproductie: DansBrabant en November Music

Fotografie: Koektrommel Studio (tijdens Cultuurnacht Breda)
Campagnebeeld: Johnny Lloyd

Tickets

vr 27 jul, 2018
Totaalfestival, Bladel
Van 16:00 tot 16:30
gratis entree, ook te zien om 19 uur
Koop ticket