Moving Futures Festival

Sexy Saturday

zaterdag 27 januari 2018

Moving Futures opent in Tilburg! Vierde editie van hedendaags dansfestival
Vanaf 25 januari 2018 reist het dansfestival Moving Futures voor de vierde keer langs verschillende steden in Nederland. Het festival - een initiatief van vijf landelijke danshuizen Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, de Nieuwe Oost en Random Collision - toont de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende choreografen.

Zaterdag 27 januari - Sexy Saturday
Op de afsluitende zaterdag staan de onderwerpen gender en seksualiteit centraal. We beginnen in de kerk met Slippery slopes for golden heels van Hilde Elbers, een bewerking van de Katholieke Stabat Mater tot dansvoorstelling. Net buiten het drukke winkelgebied spelen Hilde en haar krachtige danseres Judit Ruiz Onandi dit duet aan het einde van de middag in een Tilburgs kerkje. Het mannelijke en vrouwelijke wordt door Igor Vrebac en componist Tonny Nobel blootgelegd in een hypnotiserend sexy ritueel (TRÆNS). Ook Moreno Perna leidt ons van een clichématig vrouwbeeld naar een meer androgyn perspectief in zijn solo XYXNEON nodigt je uit in een wereld van homo’s en cyborgs – samensmeltingen van mens en machine – door vloeiende overgangen en zwaar dansen.

Over het festival
Moving Futures brengt het meest spraakmakende werk van vijf danshuizen bijeen in een reizend festival. In elke stad wordt het voorstellingsprogramma omkaderd door een rijk programma van gesprekken, workshops, films, ontmoetingen, muziek, feest en meer. Na Tilburg, 25 t/m 27 januari, reist het festival nog naar acht andere steden in Nederland, waaronder de thuissteden van de Moving Futures partners, en steken we de grens over naar onze buren in Mainz, Duitsland.

Ga voor meer informatie naar movingfutures.nl.

Tickets

za 27 jan, 2018
De NWE Vorst
Van 19:00 tot 23:00
Vanaf €16
Koop ticket