• Foto: Rule of three © Studio Rios Zertuche

GRIP / Jan Martens

Rule of three

donderdag 14 december 2017

Rule of three is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. De vibe van een hardcore nachtclub verweeft met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Soms zwellen ritme, licht en beweging aan, soms worden ze ontmanteld. 

Deze voorstelling is een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

Voor Rule of three werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop.

Jan Martens (België, 1984) studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en studeerde in 2006 af aan de opleiding Dans van het Artesis Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij maakt werk dat fris is, en hardcore, maar dat bovenal direct communiceert. Daarvoor werk hij reeds bekroond met de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs Noord-Brabant (2013) en de prestigieuze Charlotte Köhlerprijs (2015).

Van Jan Martens, met Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett, muziek en uitvoering NAH, dramaturg / repetitor Greet Van Poeck.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 15,00. VorstVrijpas gratis.

Tickets

do 14 dec, 2017
De NWE Vorst
Vanaf 20:30
Vanaf €18,00
Koop ticket