• Foto: T.r.a.s.h.

T.r.a.s.h.

Opening Oktober Dansmaand

zaterdag 01 oktober 2016

T.r.a.s.h. wordt 'de punkrock onder de dans' genoemd en staat bekend om zijn compromisloze voorstellingen, waarin het voortdurend de grenzen opzoekt. Voor de opening van de Dansmaand stelt T.r.a.s.h. op uitnodiging van en in samenwerking met Theaters Tilburg en DansBrabant een prikkelend programma samen dat door het hele gebouw plaatsvindt. Met muziek, performances, films en een expositie beland je in het T.r.a.s.h.-universum; een totaalervaring waarbij op elk moment van de avond iets te beleven valt. Dans uiteraard, waaronder de nieuwste productie Mein Liebling, maar ook muziek van de Belgische band Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) en werk van beeldend kunstenaar S. Lloyd Trumpstein.

T.r.a.s.h. heeft onder de noemer Rejects, Challenging the Frame een gevarieerd programma samengesteld dat actief de grenzen tussen verschillende kunstdisciplines uitdaagt en uitgaat van de wens om dans in een breder kader te zien. Tijdens deze avond wisselen muziek, dans, beeldende kunst en film  elkaar af en tonen zo het universum van T.r.a.s.h.. Geniet van een grenzeloze avond voorbij de kaders.

Bekijk hier het BLOKKENSCHEMA

Programma Openingsavond

Openingspraatje door Eefje Wentelteefje
Stripfiguur en poppenkastdiva Eefje Wentelteefje verzorgt deze avond het welkomswoord.  Samen met Penny de Wafel gaat Eefje in gesprek over de ins en outs van de danswereld. Kan de Horlepiep nog wel? En wat is eigenlijk het verschil tussen een spagaat en een split? En wat trek je aan? Een tutu? Of ga je gewoon in je onderbroek het toneel op? Hoppakeetje!
Locatie en tijd: Gele Eiland, 19u45

T.r.a.s.h. -  Chapter#2 'Beatrice' ‘Let’s Play Racer — Total Kaputt weit weg von neu aber Sie sind sich einander treu’ (solo, première)
Het tweede hoofdstuk uit het Mein Liebling project 'Beatrice' beleeft deze avond haar première. Het is een solo gemaakt met en uitgevoerd door Tegest Pecht-Guido waarin de constante zoektocht naar de verhouding tussen mens/object en het spanningsveld tussen echt en nep centraal staan. Op het podium zien we een vrouw die een serenade brengt aan een verloren liefde. 
Locatie en tijden: Grote Zaal, 20u en 22u

Katja Heitmann - Homo Avatar (performance)
Hoeveel online profielen bestaan er van jou? En hoeveel profielfoto's? En hoeveel van deze foto's heb je gephotoshopt? Elke dag creëren we meerdere digitale klonen van onszelf. Avatars die iets persoonlijks of intiems vertellen en die publiekelijk gedeeld worden. Vijf jonge dansers nodigen hun avatars uit voor een duet. Ze stretchen, vervormen en buigen hun digitale zelf en confronteren deze met hun analoge zelf. Zo ontstaat er een virtuele poppenshow waarmee ze het publiek teisteren. 
Locatie en tijden: Studio Zaal, 20u & 22u

Evangelos Biskas & Helena Araújo - Eternal Chilling (duet)
"Always looking for... the metal silver. Transformation. A truth about life, what are we? What, is there and why? We are travelling through an endless moment, through a range of qualities, circles of life and death. Are we dreaming of quantities? I can't see myself...Perhaps there is no I... Perhaps we are dogs to an artificial Creation, the Eternal Chilling of what some might call God”
Locatie en tijden: Studio Zaal, 20u25 en 22u25

DAAU (Die Anarchistische Abendunterhaltung) (live muziek)
Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) is niet makkelijk in één hokje te plaatsen. De Antwerpse band klinkt soms klassiek en dan weer folky, laat invloeden horen uit de tango, klezmer en flamenco, maar brengt altijd hypnotiserende muziek met een 'wat nou?'-houding. De mannen improviseren erop los, gaan van minimalistisch naar groots en net zo snel weer terug. Kortom: verwacht het onverwachte!
Locatie en tijden: Grote Zaal, 20u30 en 22u30

T.r.a.s.h. - Chapter#1 'Lily – Bernadette' (duet)
Het eerste hoofdstuk van Mein Liebling, 'Lily & Bernadette', is een performance gemaakt met en uitgevoerd door T.r.a.s.h. danseressen Lucie Petrusová en Eleni Ploumi. Een energiek en bezield duet dat zijn oorsprong vindt in de synergie van dans en live muziek van componist Han Stubbe (DAAU). Over de zoektocht naar een zinvol leven en tegelijkertijd de onmogelijkheid van het aangaan van warme en hechte relaties. 
Locatie en tijd: Grote Zaal, 21u05

United Cowboys - Amok - het tranendal (solo)
Amok - het tranendal is een korte performance met Pauline Roelants over liefde, devotie en de wil te vluchten, gedestilleerd uit de solovoorstelling Amok van United Cowboys van eind jaren negentig. Live art gezelschap United Cowboys is gevestigd in Eindhoven en richt zich op het grensvlak tussen dans, performance en beeld. Het levert associatieve werken op, te beschouwen als fragmentarisch opgebouwde portretten, die inzoomen op gedrag dat intimiteit prijsgeeft. Intimiteit van gedachten, emoties, van het lichaam.
Locatie en tijd: Studio Zaal, 21u

Helma Melis - Zonder T Punt Twee


Reflectie.

Locatie en tijden: Audax Zaal, 20u50 & 21u45

Andrea Bleikamp/ Wehrtheater - Rockaby (solo)
Rockaby benadert de originele eenakter van Samuel Beckett op sensueel en fysiek niveau. De tekst wordt gevisualiseerd door de dans, waardoor deze haast tastbaar wordt voor het publiek. De eeuwige cyclus van het leven en de hopeloosheid van de situatie worden gereflecteerd door de stricte vorm van de performance. Mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Stadt Köln.
Locatie en tijd: buiten voor raam Studio Foyer, 21u15 

Doorlopend programma
Tijdens Framing Stories worden er films vertoond van cineasten Martin Kers en Leonard Bedaux. Ook is er een expositie te zien van het werk van beeldend kunstenares Tineke Schuurmans. Tekenaars Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en S. Lloyd Trumpstein (allen Wobby magazine) visualiseren op drie panelen LIVE hoe 'Mein Liebling' er volgens hen uitziet.
Locaties en tijd: vanaf 20.50 uur - Bar/Garderobe/Foyer/Gele Eiland/Kasteel

tip: Kom ook naar de Dans Dialoog om 16:00 uur. Een achtergrondprogramma waarin publiek en makers van gedachten kunnen wisselen over hedendaagse dans. Toegang gratis, wel reserveren.

Tickets

za 01 okt, 2016
Theaters Tilburg
Vanaf 19:30
Vanaf €12,50

Agenda

dansmaand

terug naar overzicht