Moving Futures Festival

Officiële opening

donderdag 25 januari 2018


Vanaf 25 januari 2018 reist het dansfestival Moving Futures voor de vierde keer langs verschillende steden in Nederland. Het festival - een initiatief van vijf landelijke danshuizen Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, de Nieuwe Oost en Random Collision - toont de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende choreografen.

Games, rules, freedom - Officiële opening op donderdag 25 januari
Net als vorig jaar is het de eer aan Tilburg/DansBrabant het festival feestelijk te openen in alle mogelijke ruimtes in en rond Theater De NWE Vorst. De openingsavond is een avond vol voorstellingen over vrijheid en het spelen met regels, tussen de regels door. Om 20:30 uur beleeft het sociaal-artistieke project Portraits van Corpo Máquina (choreograaf Guilherme Miotto) zijn eerste presentatie (een ontmoeting tussen 5 ex-gedetineerden en 5 jonge dansers) en speelt Infinite games van Joseph Simon en Jonas Frey. Daaraan voorafgaand ben je vanaf 19:00 uur welkom in een onderzoeksinstallatie van Katja Heitmann en een improvisatie-installatie van Sabine Molenaar. De avond wordt vlammend afgesloten door de Tilburgse urban crew FreeFree.

Over het festival
Moving Futures brengt het meest spraakmakende werk van vijf danshuizen bijeen in een reizend festival. In elke stad wordt het voorstellingsprogramma omkaderd door een rijk programma van gesprekken, workshops, films, ontmoetingen, muziek, feest en meer. Na Tilburg, 25 t/m 27 januari, reist het festival nog naar acht andere steden in Nederland, waaronder de thuissteden van de Moving Futures partners, en steken we de grens over naar onze buren in Mainz, Duitsland.

Ga voor meer informatie naar movingfutures.nl.

Tickets

do 25 jan, 2018
De NWE Vorst
Van 19:00 tot 23:00
Vanaf €16
Koop ticket