• Foto: NachtHexen I © Jasmine Wolf Photography

Jens van Daele's Burning Bridges

NachtHexen I

vrijdag 16 maart 2018

Met NachtHexen I start Van Daele een cyclus over heldinnen doorheen de wereldgeschiedenis. Deze creatie is gebaseerd op het Russische nachtbommen regiment Taman tijdens WO II dat in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen bestond. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij met succes de Duitse stellingen. Binnen het universum van de Russische Nachthexen plaatst Van Daele Jeanne d’ Arc (een eerdere historische strijder) in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken. 

NachtHexen I is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. In navolging van het succesvolle Over Onze Vader (2016) en het zeer dansante Tierra (2017) brengt het immer tijdelijke collectief Burning Bridges wederom een stevige theatrale vertelling ten tonele. In NachtHexen I versmelten krachtige dans, emotioneel theater en zinderende live muziek, gebracht door een louter vrouwelijke cast van internationale klasse, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief, de snelste weg naar het hart van de toeschouwer zoekende, zoals u van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend bent.

Choreografie & toneelbeeld & regie Jens van Daele i.s.m. de spelers, tekst: Hanne Struyf, spel & dans Hanne Struyf, Patricia van Deutekom, Cécile Lassonde e.a., live muziek Alexandra Bellon, Viva Sanchez Reinoso e.a., muziekcompositie Richard van Kruysdijk i.s.m. de muzikanten, lichtontwerp Tom Verheijen, video: Jessica van Reusschen.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 mrt) € 13,00. VorstVrijpas geldig.

Tickets

vr 16 mrt, 2018
De NWE Vorst
Vanaf 20:30
Vanaf €18,00
Koop ticket