• Foto: Happily Ever After ©Noa Verhofstad

maas td / Jasper van Luijk

Happily Ever After (8+)

zaterdag 07 oktober 2017

Wie droomt er nu niet van Happily Ever After? De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. Choreograaf Jasper van Luijk laat je zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven. 

Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen eindeloos veel sterfgevallen langs, samengebracht in indrukwekkende beelden waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek. Met een wonderlijk inventief decor waarbij de ruimte voor dansers en publiek steeds in beweging blijft. 

Choreograaf Jasper van Luijk over Happily Ever After
‘In dit werk razen we in een sneltreinvaart langs allerlei verschillende plekken en situaties waarin de dood een rol speelt. We lachen, zoenen, knuffelen en dansen onszelf de afgrond in. Van slapstick naar verstilling en van intens donker naar knallend licht. Ik wil in Happily Ever After laten zien dat de dood niet altijd om te huilen is en vooral niet iets om bang voor te zijn.’

Jasper van Luijk (ITs Choreography Award 2012) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Hij maakte werk voor onder andere Korzo Producties, Holland Dance Festival, Festival a/d Werf, Seminar Hakibbutzim in Tel Aviv, CaDance Festival, de Dance Roads Tour (o.a. Canada, Turijn en Bordeaux), Orkater/De Nieuwkomers, DansClick 16 en Maas theater en dans. In 2016 was Jasper genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Choreografie, concept Jasper van Luijk, cast Inés Belda Nácher, Yeli Beurskens, Anton van der Sluis, Art Srisayam, geluidsontwerp Lennart Siebers, kostuums Carlijn Petermeijer, dramaturgie: Moniek Merkx.

Entree € 9,50. Vroege Vogels (tot 1 okt) € 7,50. VorstVrijpas geldig.

Tickets

za 07 okt, 2017
De NWE Vorst
Vanaf 15:30
Vanaf €9,50
Koop ticket