Katja Heitmann

For iTernity

dinsdag 14 november 2017

Dit project is te bezoeken van dinsdag 14 t/m zaterdag 18 november.  

For iTernity is choreografie van licht. In For iTernity ga je met je medebezoekers in een wolk van licht op zoek naar de ‘dans van de eeuwig stervende zwaan’ – een beroemde balletsolo uit 1905 voor ballerina Anna Pavlova door choreograaf Michel Fokine. Terwijl de toeschouwers de danser in de 360-graden-projectie op de speciale schermen om hen heen proberen te volgen, bewegen zij zelf ook. Op een bepaalde manier wordt het publiek zo zelf het kunstwerk. Deze installatie is geïnspireerd door de opkomst van de virtuele wereld. We kunnen nu overal tegelijkertijd zijn via het internet. Onze profielfoto’s worden nooit ouder. We zijn, eindelijk, onsterfelijk geworden. Maar we hebben altijd nog een scherm nodig...

De muziek die je hoort is Mozarts ‘Requiem’, maar dan gezongen door de Californische Youtube-vlogger Trisha Paytas. Trisha is ex-pornoster, diepreligieus en ze is al eens overleden op Wikipedia. Haar teksten over haar leven en dood zijn geknipt en geplakt op de midi-score van Mozarts muziek en daarna met auto-tune bewerkt. Nu zingt Trisha - vierstemmig - haar eigen requiem. De ultieme tragiek van technologie.

Concept & choreography: Katja Heitmann Concept & music: Sander van der Schaaf Performance: Celine Werkhoven Production: This is not a show Deze installatie is tot stand gekomen in co-productie met DansBrabant, met ondersteuning van PLAN Noord Brabant, het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Tilburg.

Tickets

di 14 nov, 2017
GLOW, Eindhoven
Van 18:30 tot 23:00
gratis toegang
Koop ticket