• Foto: Ernest Potters

Guilherme Miotto

Even Worse

zaterdag 20 januari 2018

Choreograaf Guilherme Miotto zet drie opvallende dansers uit de urban- en hedendaagse dans in een theatrale setting. Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas, drie aan elkaar gewaagde dansers met uiteenlopende achtergronden: van cutting edge breakdance, experimentele hiphop tot hedendaagse dans. In Even Worse versmelten al die stijlen tot een nieuwe, indringende taal.

We zien drie jonge mannen in de virtuositeit van hun motoriek, in het nonchalante en tegelijk ook spanningsvolle van hun samenzijn, worstelend met hun individuele obsessies en angsten. Opgetild door de dynamiek van hun gemeenschapszin creëren ze heroïsche beelden waarmee ze zichzelf en elkaar steeds opnieuw op de proef stellen. Strijdend tussen weerstand en overgave organiseren ze ontsnapping op ontsnapping. Onverdunde energie vertaald in pure lichamelijkheid. Soms uitbundig, soms pijnlijk, soms triest, maar steeds om je adem bij in te houden.

choreografie Guilherme Miotto | dans Shane Boers, Simon Bus, Evangelos Biskas | soundscape Joel Ryan | toneelbeeld & lichtontwerp Erik van de Wijdeven | kostuums Guilherme Miotto | dramaturgie Moos van den Broek

Even Worse is geproduceerd door DansBrabant, in coproductie met Podium Bloos en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda en Fonds Podiumkunsten.

uit de pers
'Even Worse is een niemandsland waarin de mannen dapper niet alleen naar een nieuwe bewegingstaal zoeken, maar daarmee ook naar wie ze zijn. (...) De zoektocht is aandoenlijk en in haar verbetenheid - non-stop, de uitputting nabij - ook beklemmend. Puik werk van Miotto en zijn geweldige performers.'  (★★★★de Volkskrant)

'Dansers Evangelos Biskas V, Simon Bus en Shane Boers brengen met ieder een andere achtergrond en een heel eigen fysieke verschijning en bewegingsidioom een rijk, ontroerend beeld van dat geworstel om een plek.'(★★★★theaterkrant.nl)

'Vanuit zijn radicale integriteit maakt Miotto voorstellingen met een zeer eigen, tegendraadse vorm. Als onontkoombare poëzie, rauw en delicaat tegelijkertijd. Zijn werk ademt de complexiteit van deze tijd, met zijn performers die voortgestuwd lijken te worden door hun omgeving, hun lichamen zoekend naar balans.' uit het juryrapport van de André Gringas Award 2015

Tickets

za 20 jan, 2018
AINSI, Maastricht
Van 20:30 tot 21:30
Vanaf €14
Koop ticket