• Foto: copyright Ernest Potters

Guilherme Miotto

Even Worse

woensdag 01 november 2017

In Even Worse zet choreograaf Guilherme Miotto drie van de meest opvallende dansers uit de urban- en hedendaagse danswereld in een theatrale setting. Na het donkere duet Gefallen (2014) voor b-boys Joey Schrauwen en Menno van Gorp en de solo Rise Up (2015) - die Van Gorp een nominatie voor een Zwaan opleverde - maakt Miotto nu het trio Even Worse.

Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas zijn drie aan elkaar gewaagde dansers met uiteenlopende achtergronden: van cutting edge breakdance, experimentele hiphop tot hedendaagse theaterdans. In Even Worse zien we ze niet als dansers maar als de jonge mannen die ze zijn: in de alledaagsheid en virtuositeit van hun motoriek, in het nonchalante maar ook spanningsvolle van hun samenzijn en in het herkenbare van hun obsessie en eenzaamheid. Vastgelopen in zichzelf creëeren ze heroïsche beelden waarin ze zichzelf en elkaar steeds opnieuw gevangen zetten. Strijdend tussen weerstand en overgave organiseren ze de ultiem gefrustreerde ontsnappingspoging. Pure machteloosheid vertaald in pure lichamelijkheid. Soms uitbundig, soms pijnlijk, soms triest, maar steeds om je adem bij in te houden.

Uit de pers:
'De aan hiphop en breakdance schatplichtige bewegingstaal van Even Worse is zeldzaam gevarieerd en geweldig uitgevoerd. In een kale ruimte krijgen de drie dansers alle ruimte van choreograaf Guilherme Miotto.' (de Volkskrant ★★★★)

Credits
Choreografie: Guilherme Miotto
Dans: Shane Boers, Simon Bus & Evangelos Biskas
Soundscape: Joel Ryan
Toneelbeeld/lichtontwerp: Erik van de Wijdeven
Kostuums: Guilherme Miotto
Dramaturgie: Moos van den Broek
Productie: DansBrabant, in coproductie met Podium Bloos
Met financiële steun van de gemeente Breda en Fonds Podiumkunsten

Tickets

wo 01 nov, 2017
Parktheater, Eindhoven
Van 20:30 tot 21:30
Vanaf €17,50
Koop ticket