Tilburg Dansstad

De Dansdialogen

zondag 30 oktober 2016


In deze even vermakelijke als verdiepende talkshow stellen we onder leiding van onze bevlogen host Marsha Simon onszelf de vragen: Wat zijn de genres en waar gaat dans buiten de lijntjes? Wat levert dat op?

Dans binnen/buiten de kaders - Programma-onderdelen talkshow - zondag 30 oktober om 14 uur, Theaters Tilburg, foyer
'We willen teveel orde scheppen in de chaos. Deze boodschap geeft choreografe Nicole Beutler mee in de dansvoorstelling 6: The Square. Beutler stelt hokjesdenken aan de kaak, zonder een oordeel te vellen.' (Dans Magazine) Voorafgaand aan de voorstelling 6: The Square praten we over de vele subculturen die Nederland rijk is en zoomen we daarbij specifiek in op Tilburg met socioloog en 'hokjesman' Tim Reeskens van Tilburg University. Hij buigt zich met ons over de vraag: Onthokt over verhokt de wereld? 

Choreograaf Johnny Lloyd toonde op 26 oktober zijn nieuwste voorstelling Other Tales from the Underground, waarin hij een eigenzinnige mix maakt van urban, lindy hop en hedendaagse dans. De ideale gast om te praten over de-framing in de dans.

Mediapartner Domein voor Kunstkritiek schreef een maandlang essays en maakte videoblogs over de Dansmaand. Blogcheffin Lisa Reinheimer en urbankenner Evelien van de Sanden vragen we om terug te blikken op hun maand aan voorstellingen en ontmoetingen met makers en voor te dragen uit eigen werk.

 
 

Tickets

zo 30 okt, 2016
Theaters Tilburg, foyer
Van 14:00 tot 15:30
gratis

Agenda

dansmaand

terug naar overzicht