Moving Futures Festival

Dans, durf, film & talks

vrijdag 26 januari 2018

Moving Futures opent in Tilburg! Vierde editie van hedendaags dansfestival 
Vanaf 25 januari 2018 reist het dansfestival Moving Futures voor de vierde keer langs verschillende steden in Nederland. Het festival - een initiatief van vijf landelijke danshuizen Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, de Nieuwe Oost en Random Collision - toont de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende choreografen.


Vrijdag 26 januari - Dans, durf, film & talks
Connor Schumacher nodigt op vrijdag de toeschouwer uit in het futuristische digitale spiegel-paradijs Transitioning Performance. Daarna duikt Fernando Belfiore met de performance-installatie The Cave in zijn handgemaakte universum van psychedelische projecties van vaporwave beelden en gemanipuleerde objecten. Voorafgaand bezoek je de onderzoeksinstallatie van Katja Heitmann en een improvisatie-installatie van Sabine Molenaar. Ook kun je naar het Talent Talks film & dansprogramma van Pop Up Cinema & Moving Futures waarin choreografen en filmmakers vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een dansfilm. In de tuin zie je de beste films van Cinedans

Over het festival
Moving Futures brengt het meest spraakmakende werk van vijf danshuizen bijeen in een reizend festival. In elke stad wordt het voorstellingsprogramma omkaderd door een rijk programma van gesprekken, workshops, films, ontmoetingen, muziek, feest en meer. Na Tilburg, 25 t/m 27 januari, reist het festival nog naar acht andere steden in Nederland, waaronder de thuissteden van de Moving Futures partners, en steken we de grens over naar onze buren in Mainz, Duitsland.

Ga voor meer informatie naar movingfutures.nl
 

Tickets

vr 26 jan, 2018
De NWE Vorst
Van 19:00 tot 22:30
Vanaf €16
Koop ticket