Performing Gender

Dance Makes Differences

donderdag 01 november 2018

De jonge Italiaanse choreografe Roberta Racis danste bij Balletto di Roma en is één van de deelnemende choreografen in het Europese project Performing Gender: Dance Makes Differences. In een achtdaagse workshop werkt ze samen met tien dansers en dramaturg Nina Aalders aan Kintzugi Love Rituals, een bezwerend ritueel dat zich concentreert op een hernieuwd bewustzijn van lichamelijkheid, zelfbeschikking en genderoverstijgende sensualiteit. Heilig, humoristisch, hedonistisch en schaamteloos. Aansluitend gesprek met de choreografe en een tweede voorstelling rondom gender en de emancipatie van het lichaam. 

Performing Gender: Dance Makes Differences is een Europees project waarin gedrags- en identiteitsaspecten van gender en seksuele voorkeur gekoppeld worden aan de activistische kracht van dans. Het project vergroot het genderbewustzijn van dansmakers, dansers, dramaturgen en publiek in verschillende landen en contexten.

In vijf trainingsweken rekken vijf dramaturgen en dansmakers Sophie Unwin (UK), Natasa Zivkovic (SI), Roberta Racis (IT), Koldo Arostegui Gonzalez (SP) en Jija Sohn (NL) kennis, kunde en handvatten op. In vijf workshopweken delen ze dit met dansers en publiek. DansBrabant en Theaterfestival Boulevard zijn de Nederlandse partners in dit project. Zie ook performinggender.eu.

Tickets

do 01 nov, 2018
De Nieuwe Vorst
Van 20:00 tot 22:00