• Foto: Cocoondance_revisiting-wonderland_©photo rainald endraß

Double Bill DANS

CocoonDance: Revisiting Wonderland & T.r.a.s.h.: Milk II

donderdag 17 december 2015

Nederlandse premières.

CocoonDance: Revisiting Wonderland
Revisiting Wonderland is geïnspireerd op zowel de talloze illustraties in Alice in Wonderland als op de tekst van deze wereldklassieker. De manier waarop Alice de wereld ziet en haar lichaam nemen vorm aan door live video in deze nieuwe CocoonDance productie.
Het is niet zozeer een nieuwe versie van het verhaal maar meer een dialoog tussen dans en animatie,
een permanente wisseling tussen verschillende media, tussen een bewegend lichaam en de bewegende beelden van een lichaam.

Met en door Laure Dupont (dans) en Simon Rouby (animatie).
Een productie van CocoonDance in coproductie met theaterimballsaal Bonn, La Belle Usine (Fully, CH), Scène Nationale de Danse en Ile de la Réunion, Le Hangar, Centre Chorégraphique Eric Languet (F). Funded by: Kunststiftung NRW, Ministerium für Familie, Kinder, Jugend, Kultur und Sport des Landes Nordrhein-Westfalen, Bundesstadt Bonn, Fonds Darstellende Künste e.V., Conseil de la culture du canton du Valais.

T.r.a.s.h.: Milk II
Compromisloos, intens, vervreemdend en heftig. Heftig voor de dansers en heftig voor het publiek. Dat is T.r.a.s.h. Altijd op zoek naar grenzen en brekend met de traditionele normen van theater en dans.
Maar het kan ook teder zijn zoals in Milk II, het vervolg op de korte locatievoorstelling Milk/It used to be porn.
De ruimte is donker en schaars ingericht. Een tafel en een lamp. Een witte duif - teken van vrede, vrouwelijkheid en vruchtbaarheid - ligt doodstil op tafel. Toch is er hoop. Hoop op een nieuw leven. Het zoeken kan beginnen.
Milk II is een solo voor T.r.a.s.h.-performer Lucie Petrusová, gemaakt door choreografe Kristel van Issum. Een teder en tegelijk heftig verhaal waarin elke stap, elke vleugelslag opnieuw beleefd wordt. Een persoonlijk verhaal, gemaakt in een periode die noodzaakte tot een nieuwe start. Een overgangsritueel naar nieuwe kleuren.

Concept & choreografie Kristel van Issum, decor Paul van Weert, uitgevoerd door Lucie Petrusová, editing geluidtrack Jeske de Blauw.
Milk II is een co-productie met Theater im Ballsaal en Brotfabrik, Bonn (DE).

Entree € 16,00
Vroege Vogels (tot 1 dec) € 13,00

Tickets

do 17 dec, 2015
De NWE Vorst
Vanaf 20:00
Vanaf €16
Koop ticket