WArd/waRD - Ann Van den Broek

Blueprint on Memory

woensdag 23 januari 2019

Een zoektocht naar patronen in de chaos. In Blueprint on Memory lopen video, live projectie, muziek, tekst en emoties door elkaar en worden samen één. De performers hebben de controle over beeld en geluid. Ze manipuleren waar ze willen. De letterlijke blauwdruk op de vloer zet het mentale en fysieke geheugen onder grote spanning.

Als onze herinneringen ons maken wie we nu zijn: wie zijn we dan als er hiaten vallen? Wat als het geheugen hapert? Wanneer herinneringen bewust verdrongen worden? Of onbewust verdwijnen? In Blueprint on Memory tonen de performers mentale en fysieke elementen van geheugenverlies. Desoriëntatie en verwarring, herhaling in gedrag en patronen, ongecoördineerde bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.
Blueprint on Memory is de eerste voorstelling in de reeks The Memory Loss Collection: een tweejarig project waarin Vlaams choreograaf Ann Van den Broek zich verdiept in het thema geheugenverlies. Vanuit haar eigen persoonlijke ervaring brengt ze dit in belang toenemende onderwerp onder de aandacht. Dit doet ze aan de hand van voorstellingen, workshops, inleidingen en verbindingen met maatschappelijke organisaties.

''Ze maakte een indringende live-mix van beweging, film, geluid en tekst over de duistere, onbekende wereld van het steeds verder haperende geheugen.''
-Volkskrant
 

Tickets

wo 23 jan, 2019
De Nieuwe Vorst
Vanaf 20:30
€ 17,00 | Vroege Vogels € 12,00 | FHK 50% € 8,50
Koop ticket