Danstheater AYA i.s.m. Backbone

Black Memories (14+)

dinsdag 14 mei 2019

Black Memories is een krachtige dans- en muziekvoorstelling met de hartklop van de Afrikaanse, Caribische en Westerse drum en een grote variëteit aan ‘danskleuren’.

Macht, vrijheid en onvermogen, Black Memories is een gedanst muzikaal betoog over de rijkdom aan culturen die we in Nederland kennen en het scherpe contrast met een pijnlijk en onverwerkt slavernijverleden.

125 jaar na de afschaffing van de slavernij zijn de discussies actueler dan ooit. Het broeit en borrelt dat het een lieve lust heeft. Hoe prikken wij clichébeelden door? Kunnen wij een punt zetten achter ons koloniaal verleden terwijl de blues de harten nog steeds verscheurt?

De persoonlijke uitdrukkingen en culturele achtergrond van de vijf dansers, vier musici en een acteur vormen het uitgangspunt voor vergeten verhalen. Liederen over vernedering en verzet en de energie van hedendaagse urban cultuur met zijn Afro-Caraïbische roots.

Concept Herman van Baar (Tafel van Vijf), Wies Bloemen (danstheater Aya), Alida Dors (BackBone), regie en choreografie Wies Bloemen, Alida Dors i.s.m met de dansers, tekst Herman van Baar, muziek Floris van der Vlugt.

Choreograaf Alida Dors heeft haar wortels in de hiphop. Met haar stichting BackBone verdiept ze het hiphop dansvocabulaire en verbreedt ze deze dansvorm naar andere podia en publiek, waaronder de publieke ruimte; daar waar de hiphop vandaan komt.

Danstheater AYA maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. Zij laten de mens in al zijn kracht én kwetsbaarheid zien en raken actuele en schurende thema’s.

Tafel van Vijf verbindt theater & muziek met geschiedenis & erfgoed en vertelt over het heden met voorbeelden uit het verleden als metafoor.

Tickets

di 14 mei, 2019
Theater De Nieuwe Vorst
Vanaf 20:30
€ 12,00 | Vroege Vogels € 8,00 | FHK 50% € 6,00
Koop ticket