Corpo Máquina / Guilherme Miotto

.Ball

vrijdag 26 oktober 2018

Petje achterstevoren, opgeschoren haar, smal gelaat, dun lichaam; Nasser is op het eerste oog een typische Marokkaanse jongen bij wie niks van de stereotype associaties verwijst naar een danser. Wie is Nasser?

Als kleine jongen raakt de in Tilburg Noord opgroeiende Nasser el Jackson verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal, soms zijn ze wel acht uur samen, altijd op straat. Guilherme valt als een blok voor Nassers uitzonderlijke persoonlijkheid en bewegingskwaliteit – een wonderlijke combinatie van charisma, dienstbaarheid, elegantie en virtuositeit. Dat vraagt om een avondvullende solo, of kunnen we het beter een duet noemen voor man en bal?
Nee, het is meer dan dat. Het is een trio. Een trio tussen man, bal en ruimte, met het lef en de schoonheid van alles wat bevochten moet worden.
Net als in zijn eerdere werk ontvouwt Miotto in .Ball de vitale drang, ontwapenende kracht en onverzettelijke tederheid van een lichaam dat wil overleven.

Choreografie Guilherme Miotto, performer Nasser El Jackson, soundscape Joel Ryan, stage design Erik van de Wijdeven, dramaturg Moos van den Broek.
Een productie van Corpo Máquina in coproductie met DansBrabant, Ballet National de Marseille en Theaterfestival Boulevard.

Tickets

vr 26 okt, 2018
De Nieuwe Vorst
Vanaf 20:30
€ 17,00 | Vroege Vogels € 12,00
Koop ticket