• Foto: Robert Benschop

Sandman / Sabine Molenaar

Almost Alive

zaterdag 02 december 2017

“Lieflijk, en soms ijzingwekkend eng (…) Almost Alive is een duistere, zintuiglijke danstrip die opnieuw verrast en de verbeelding prikkelt.” (De Standaard, BE)

“Als dreiging, diepte en leegte eigen geluiden zouden maken, dan zijn die hoorbaar in Almost Alive, de sterke, nieuwe dansvoorstelling van Sabine Molenaar.” (Brabants Dagblad, NL)

Almost Alive
We worden elke dag blootgesteld aan een spervuur aan informatie en indrukken. Maar soms zou je die niet aflatende, pulserende stroom prikkels willen stopzetten. Om weer op adem te komen en je eigen hartslag terug voelen. 
Dus sluit je je ogen en oren. Om er dan achter te komen dat aan de binnenkant van je oogleden toch beelden blijven verschijnen en dat er in de holtes van je hoofd nog steeds flarden van geluiden en stemmen echoën. 

In ‘Almost Alive’, haar derde solo, bevraagt Sabine Molenaar wat er gebeurt als je je totaal afsluit voor de turbulentie van de buitenwereld en een tijd- en grenzeloze binnenwereld betreedt.

Ze keert dieper naar binnen, verder weg van de realiteit naar die donkere plek van gapende leegheid en stilte. Daar waar geborgenheid en rust wachten, maar tegelijkertijd ook desoriëntatie en chaos op de loer liggen. ‘

Langzaam pulserende bassen trekken je als toeschouwer mee naar dat donkere universum. Zwart als een einde en een begin, als omgeving waar Molenaar en de toeschouwers voor even opnieuw kunnen samenvallen met zichzelf. 

concept, choreografie, dans: Sabine Molenaar
dramaturgisch advies: Lena Meckler
scenografie, licht: Amber Vandenhoeck
decor: Gertjan Biasino & Amber Vandenhoeck
video, animatronics: Gertjan Biasino
camera: Gael Maleux
muziek: Jochem Baelus
kostuum: Joke Van de Casteele
productie: Sandman & Kosmonaut
met dank aan: Mike van Alfen & Arjuna Borsetti
coproductie: DansBrabant, Festival Cement
met de steun van: PLAN talentontwikkeling Brabant, TAKT Dommelhof, BUDA, De Warande, ccBe, Théâtre de Vanves

Tickets

za 02 dec, 2017
Theater Kikker, Utrecht
Van 20:00 tot 21:00
Koop ticket