• Foto: Accusations © Maarten van den Abeele
  • Foto: Accusations © Maarten van den Abeele

Ann van den Broek / WArd waRD

Accusations

zaterdag 02 december 2017

‘…you put me down with your accusations, you make me strong with your accusations…’

Accusations is een intrigerende, haast oneindige estafette van beweging, beeld, film, sound en tekst. De performers verliezen zichzelf in een bekentenis, bezinning, aanklacht of verzuchting. Accusations staat stil bij keuzes die wel of juist nooit werden gemaakt, kansen die wel of niet zijn gegrepen, fouten die verteren, verlangens die nog moeten worden ingelost. 

Samen met componist Nicolas Rombouts en video/licht-designer Bernie van Velzen creëert Ann voor Accusations een transmediale installatie die live gemanipuleerd wordt. Een human loop machine met de performers als dirigenten. 

Met performer en tekstschrijver Gregory Frateur liet Ann zich tekstueel inspireren door Selbstbezichtigung, een toneeltekst van auteur Peter Handke. De originele tekst werd volledig herwerkt met Ann’s ervaringen, emoties en analyses.

Via haar werk en kenmerkende bewegingstaal wil choreograaf Ann Van den Broek mensen raken, ze aanzetten tot nadenken. Haar dansers zijn kwetsbaar op scène, menselijk. Deze menselijkheid maakt haar werk vaak confronterend en tegelijkertijd herkenbaar voor het publiek.

Ze won o.a. de Zwaan(VSCD) en de Dioraphte Dansprijs.

Entree € 18,00. Vroege Vogels (tot 1 dec) € 15,00. VorstVrijpas geldig.

Tickets

za 02 dec, 2017
De NWE Vorst
Vanaf 20:30
Vanaf €18,00
Koop ticket