• Foto: A Love Supreme © Anne van Aerschot
  • Foto: A Love Supreme © Anne van Aerschot

Rosas / Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaker

A Love Supreme

donderdag 14 juni 2018

Locatie: de voormalige douaneloods naast het Bels Lijntje op de grens van Baarle en Weelde-Statie,Baarle-Nassau

A Love Supreme is een kwartet gecreëerd door Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker op John Coltranes gelijknamige album. Deze samenwerking, die in 2005 begon, is een ontmoeting tussen twee choreografen die elkaar vinden in hun gedeelde fascinatie voor deze iconische muziek.

In A Love Supreme bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudige basisstructuur een totale, volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven tot één naadloos geheel. Voor deze nieuwe versie herschreven Sanchis en De Keersmaeker hun choreografie uit 2005 voor vier jonge, mannelijke dansers. Met hun uitgesproken energieke interpretatie benadrukken zij de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

Choreografie Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker, gedanst door José Paulo dos Santos, Bilal El Had / Robin Haghi, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom, muziek A Love Supreme, John Coltrane.

Entree € 22,00. Vroege Vogels (tot 1 juni) € 19,00. VorstVrijpas geldig.
Deze voorstelliing is de zien op do 14, vr 15 en za 16 juni.

Tickets

do 14 jun, 2018
Voormalige douaneloods naast het Bels Lijntje
Vanaf 20:15
Vanaf €22,00
Koop ticket