• Foto: foto: William van der Voort

ICW 2018

A dramaturgical perspective

zondag 04 maart 2018

Tijdens de International Choreographers Week 2018 in Tilburg kan het publiek aansluiten bij het programma ‘A dramaturgical perspective’. Hierin gaan verschillende dramaturgen met diverse achtergronden en werkervaringen met elkaar in gesprek. De avonden worden begeleid door Guy Cools. In de gesprekken komt o.a. het thema ‘interdisciplinariteit’ aan bod waarbij de nadruk ligt op de verschillen en overeenkomsten tussen dans en film en dans en theater. 

Op zondag 4 maart biedt Guy Cools een overzicht van de geschiedenis van de dansdramaturgie en vertelt hij over zijn eigen praktijk en perspectief op dramaturgie in samenwerkingen met choreografen zoals Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan en Arno Schuitemaker. Hiernaast gaat hij in gesprek met Zeynep Gündüz (docent danstheorie) en Nienke Rooijakkers (dramaturg Cinedans). 

Op dinsdag 6 maart gaat Guy Cools in gesprek met de dramaturgen Ingrid de Rond en Annemarije van den Bersselaar. Ingezoomd wordt op Ingrid's samenwerking met choreografe Katja Heitmann en haar interesse in het schrijven over dans en achtergrond in de filosofie. Anne-Marije vertelt over haar samenwerking met choreografe Hilde Elbers en haar recente werk ervaring in Istanbul, Turkije.

Gratis entree
Zondag 4 maart / 19:30-21:00
Locatie: Rode Salon, De NWE Vorst, Tilburg
Dinsdag 6 maart / 19:30-21:00
Locatie: De Kunstmaan, Stedekestraat 72, Tilburg

Tickets

zo 04 mrt, 2018
Rode Salon, De NWE Vorst
Van 19:30 tot 21:00
vrije toegang