• Foto: Foto: Hans Withoos

Introdans

5*****

woensdag 23 mei 2018

Vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen. Introdans staat garant voor een gevarieerde dansavond met stukken die je raken, variërend van lyrisch tot spetterend virtuoos. De titel 5***** is tevens een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te 'meten' aan de hand van het aantal sterren.

Op het programma allereerst Jirí Kyliáns dromerige en ontroerende ballet Dreamtime, dat een onuitwisbare indruk achterlaat. Vervolgens Loin van Sidi Larbi Cherkaoui, een stuk over de afstand tussen individuen, landen en culturen. Maar ook een stuk over wat ons mensen bindt. Tegen de achtergrond van een monumentale Marokkaanse muur creëert Cherkaoui een meditatieve sfeer. De lichte noot in dit programma komt van de Vlaamse choreograaf Ben Van Cauwenbergh. In het juweeltje Les Bourgeois geeft hij een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied. Het duet Unfold van de Amerikaan Robert Battle schetst een beeld van een nieuwe liefde. En tot slot het krachtige La Morte del Cigno, waarin de Italiaanse choreograaf Mauro de Candia een ijzersterke hedendaagse, mannelijke interpretatie geeft van De Stervende Zwaan.

Jirí Kylián: Dreamtime | Sidi Larbi Cherkaoui: Loin | Ben Van Cauwenbergh: Les Bourgeois | Robert Battle: Unfold | Mauro de Candia: La Morte del Cigno

voorgesprek: 19:15 uur, toegang gratis, wel reserveren

Tickets

wo 23 mei, 2018
Theaters Tilburg
Vanaf 20:15
Vanaf €14
Koop ticket